Travian Answers

Lad os begynde med dit spørgsmål

Søg efter besvarede spørgsmål

For at finde et svar skal du først vælge en overordnet kategori og dernæst vælge underkategorier indtil du finder frem til dit svar. Hvis du ikke finder det svar du søger vil du kunne kontakte os direkte.

Jeg har et spørgsmål om...

Flere detaljer:

Søg via. oversigt

Foretrækker du at søge via en normal sideoversigt sådan som du kender det fra dine foretrukne internetsider? Det er ikke noget problem, du kan bruge Answers oversigtsnavigation til at finde dit svar.

Verdensvidunder

Wonder of the World

Forudsætninger: Kan kun bygges i Verdensvidunderlandsbyer (som erobres fra natarerne).

Hvad er et Verdensvidunder?

Verdensvidunderet (også kendt som WW) er præcis så fantastisk som det lyder. Det bygges for at vinde servere. Hvert trin på Verdensvidunderet koster hundreder af tusinder, ja helt op til millioner af råstoffer at bygge. De nøjagtige byggetider og byggeomkostninger ses nedenfor. Som du kan se udaf byggeomkostningerne, vil een spiller alene ikke kunne bygge et Verdensvidunder. Faktisk er det meget usandsynligt at én enkelt alliance alene vil kunne bygge et Verdensvidunder. Årsagen hertil er ikke kun de mængder ressourcer, der skal bruges, men også den mængde tropper, der skal bruges for at forsvare Verdensvidunderet og landsbyen.

Verdensvidunder-landsby (i det følgende benævnt som WW-byer)

I T4 er natarene med i spillet helt fra starten. De vil fra starten besidde 6 byer i det grå område i midten af kortet og 8 byer udenfor det grå område (med 50 % flere tropper til at forsvare dem). De kan udvide deres imperie ved at overtage slettede spilleres hovedlandsbyer. Der er dog kun 14 af alle disse landsbyer som er Verdensvidunderlandsbyer. Bortset fra den natariske hovedlandsby (som altid vil ligge på koordinaterne 0|0) kan alle WW-landsbyerne erobres og derefter bruges til at bygge de sagnomspundne Verdensvidundere.

Yderligere information om WW-byer

Ingen af de natariske WW-landsbyer har mure eller residens/palads. Dette er meget vigtigt at notere dig, hvis du planlægger at erobre en natar-landsby. Meget tid og mange ressourcer kan gå til spilde hvis der sendes katapulter af sted mod en WW-by for at tilintetgøre residens/palads.

Der kan ikke benyttes guld i WW-byer. Man kan hverken veksle (NPC) eller færdiggøre byggerier. Dog kan to trin på Verdensvidunderet (eller andre bygninger) til hver en tid sættes i kø. Dette er MEGET vigtigt henimod slutningen af spillet. Hvis katapulter rammer de store lagre når Verdensvidunderet har nået trin 98, vil det ikke betyde nogen væsentlig skade i forhold til Verdensvidunderet, da trin 99 og 100 allerede vil være sat i kø. 

Derudover kan WW'et blive navngivet når det når trin 1. Der har været nogle fremragende WW-navne og nogle rigtigt dårlige navne, så vælg med omhu. Navnet kan ikke ændres mere efter WW'et når trin 11.

WW-landsbyer producerer ingen kulturpoint. Så hvis en spiller erobrer en WW-landsby, vil den ikke producere kulturpoint, uanset hvilke bygninger spilleren opfører.

Byggetiderne i natariske landsbyer er det halve af hvad de er i en almindelig landsby.

Når byggeplanerne dukker op i spillet, spiser tropper i Verdensvidunder-landsbyer kun 50 % korn.

Natariske Byggeplaner (Natariske Oaser)

Natariske byggeplan-landsbyer, også kendt som natariske oaser, er de landsbyer som huser byggeplanerne til Verdensvidundere. Disse landsbyer (de er landsbyer, ikke oaser) kommer frem på kortet på et forudbestemt tidspunkt efter serveren er startet.

Byggeplanerne dukker op et sted i nærheden af disse koordinater:

Kortområde

Koordinater

Nordvest 

(-18|30)

(-35|4)

(-45|37)

Sydvest

(-26|-25)

(-10|-57)

(-55| -20)

Nordøst 

(33|12)

(12|33)

(10|56)

(55|20)

Sydøst

(30|-20)

(4|-35)

(44|-37)

*Bemærk* Hvis koordinatet er blokeret, dukker planerne op på den ledige placering, der ligger tættest på deres normale koordinater. Planen overfor flytter sig med samme antal felter. 

Et eksempel: Hvis den nordvestlige plan på (-35|4) blokeres af en landsby, kan den flytte sig til (-35|6). Den modstående plan i sydøst på (4|-35) ville så også flytte sig til (6|-35).

Det er muligt at planerne er nødt til at flytte sig et godt stykke fra den annoncerede placering, især på store eller meget aktive servere.

Du kan erobre byggeplaner på samme måde som du erobrer artefakter fra Natarene eller senere i spillet fra andre spillere.

Der vil blive sendt en besked til hele serveren når natarernes byggeplaner indsættes i spillet, du vil se beskeden når du logger ind på din konto.

Hvorfor er Verdensvidunder-byggeplaner så VIGTIGE?

Byggeplanerne er meget vigtige. For overhovedet at kunne bygge et Verdensvidunder i en WW-by, skal spilleren der ejer WW-byen have erobret en byggeplan. Denne byggeplan gør, at spilleren der har erobret kan bygge Verdensvidunderet fra trin 0 til trin 49. For at kunne bygge videre efter trin 49 og helt til trin 100, skal en anden spiller fra WW-holderens alliance eje endnu en byggeplan. Dette kan være en hvilken som helst spiller i alliancen.

Man kan ikke bygge videre efter trin 49, hvis det kun er WW-holderen selv, der har to byggeplaner - disse tælles som en, fordi de er på den samme konto.

Byggeplanerne skal være aktive byggeplansartefakter, inaktive planer virker ikke.

Hvordan kan man skaffe sig en byggeplan fra en byggeplans-landsby eller en anden spiller?

For at kunne stjæle en byggeplan fra enten en byggeplans-landsby eller en anden spiller, skal nedenstående punkter opfyldes:

  • 1. Spilleren som skal erobre en byggeplan, SKAL have et skatkammer trin 10 i den landsby, vedkommende angriber fra.
  • 2. Skatkammeret i den landsby, hvor byggeplanen befinder sig (hvadenten det er en natar-by eller en anden spillers landsby) SKAL være tilintetgjort før byggeplanen kan erobres.
  • 3. En helt sendt fra den by, der har skatkammer trin 10, SKAL overleve angrebet, efter at skatkammeret der indeholder byggeplanen er tilintetgjort. Dette er nødvendigt, da det kun er helten, der kan transportere byggeplanen hjem.

Disse ting kan udføres nårsomhelst og i enhver logisk rækkefølge. En spiller kan rydde byggeplanslandsbyen for tropper, en anden spiller kan tilintetgøre skatkammeret og en tredje spiller kan sende helten fra en landsby med trin 10 skatkammer for at erobre byggeplanen. Eller, én enkelt spiller kan gøre det hele selv.

Serveren slutter, når en af følgende ting sker, hvad end der kommer først:

  • En spiller bygger et verdensvidunder trin 100.
  • Natarerne, som begynder at bygge deres verdensvidunder et forudbestemt antal dage efter serverstarten, bygger deres verdensvidunder til tin 100. Når de har nået trin 75, er der brug for alle natariske krigere, så der er ingen tilbage til at angribe konkurrerende verdensvidundere, som tilhører en hvilken som helst spiller.

De niveauafhængige attributter (som for eksempel byggeomkostninger og antal optjente kulturpoints) ses her.

For den fulde tabel over byggetider, klik

her for en server med 1x speed,

her for en server med 2x speed,

her for en server med 3x speed og

her for en server med 5x speed.


Er dit spørgsmål blevet besvaret tilfredsstillende?

Ja   Neutral   Nej